Jurnalul
Publicat acum 48 zile

Adevărul despre produsele fără gluten: Mai sănătoase sau doar marketing?

Factor Manipulare: --
  • Dieta fără gluten a câștigat popularitate, fiind adesea considerată o opțiune mai sănătoasă, însă cercetătorii avertizează că produsele fără gluten nu sunt neapărat mai bune din punct de vedere nutrițional.
  • Glutenul este o proteină din grâu, orz și secară, iar persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten trebuie să evite aceste alimente.
  • Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Țării Bascilor a analizat peste 200 de produse fără gluten, comparându-le cu variantele tradiționale, și a constatat că produsele fără gluten au un conținut mai mare de grăsimi dăunătoare și mai puține fibre.
  • Rezultatele studiului indică, de asemenea, un nivel redus de proteine în produsele fără gluten comparativ cu cele care conțin gluten.
0 articole