Gandul
Publicat acum 70 zile

Patronii HoReCa, răspuns pentru Nicușor Dan: Să nu facem aceeași greșeală, să comandăm o PIZZA medie, cu gândul la una mare

Factor Manipulare: --
  • Patronii din industria HoReCa solicită menținerea cotei reduse de TVA de 9% pentru restaurante, avertizând asupra impactului negativ al majorării TVA-ului asupra sectorului.
  • Președintele Nicușor Dan a folosit o metaforă referitoare la deficitul bugetar, comparându-l cu diferența dintre o pizza medie și una mare, subliniind că această diferență trebuie plătită de cineva.
  • Simona Constantinescu, CEO Ana Hotels, a evidențiat concurența neloială dintre hoteluri și apartamentele în regim de închiriere, subliniind că majorarea TVA-ului ar putea determina turiștii să aleagă opțiuni nefiscalizate.
  • Daniel Mischie, CEO al Grupului CityGrill, a avertizat că o cotă unică de TVA de 19% ar putea duce la închiderea multor afaceri și la creșterea evaziunii fiscale, subliniind importanța unei gestionări atente a măsurilor fiscale.
1 articole